Så hittar du en bra fönsterfirma

fönster2Att hitta en bra fönsterfirma gör man på i princip samma sätt som när man ska hitta nästan allt annat: ”I skolen söka mig, och I skolen ock finna mig, om I frågen efter mig av allt edert hjärta”. Det gäller alltså att lägga ner lite tid och kraft på det hela. Men det är tid och kraft som kommer att löna sig i det i reda pengar och ett väl utfört, och inte bara i livet efter detta. Men när man söker, så gäller det ju att ha lite organisation och metod bakom, annars blir det som att hitta en nål i en höstack. Förutsättningarna skiljer sig också beroende på var man bor. På en liten ort finns det kanske bara några få att välja mellan, medan man i storstadsområdena kan välja och vraka.

 

Hitta flera olika alternativ

Det viktigaste är att aldrig välja det första alternativet. Visst är det möjligt att den första fönsterfirman man hittar till sist också visar sig vara bäst och billigast, men så är sällan fallet. Det gäller därför att hitta flera olika alternativ, och det finns flera olika sätt att göra det på. Flera olika sajter låter en söka efter olika sorters hantverkare och se vilka som finns i ens närområde. Vanligt är också att kunder där kan kommentera och betygsätta de olika fönsterfirmorna, men tyvärr är det inte alla som gör det, och man ska heller inte lita blint på dessa omdömen, även om de kan ge en fingervisning. Ett företag som fått noll omdömen och betyg behöver inte vara dåligt, utan det kan tvärtom betyda att alla deras kunder är nöjda med arbetet. För ofta är det ju så: går arbetet som det ska så är det inget mer med det, men om problem inträffar ger man sig ut på nätet för att klaga.

 

Referenser och omdömen

När man så hittat ett antal fönsterfirmor i ens närområde, och kanske sållat bort de värsta rötäggen, så gäller det att välja mellan de som är kvar. Det är rätt enkelt: man kollar deras hemsidor och priser, ser efter vad de har för referenser, söker efter omdömen på nätet och så vidare. Sedan tar man några av dem, till exempel 3-5, beroende på hur många som finns, och begär in offerter. Dessa bör man sedan studera noga, så att man kan välja den fönstermontör som inte bara erbjuder bäst pris, utan även garantier ifall något mot förmodan skulle gå fel.