Fönsterfirmor i Stockholm

fönsterNär du skaffar nya fönster är det nästan lika viktigt att du hittar en bra fönsterfirma, det vill säga montör, som att du hittar bra fönster. Dåligt monterade energifönster, till exempel, får inte riktigt lika bra isolerande effekt som de ska ha. Den goda nyheten är att det i Stockholm med omnejd finns ett mycket mycket stort urval av fönsterfirmor att välja mellan. Den konkurrensen gör att man kan hitta fönsterfirmor som monterar ens fönster till ett bra pris, trots att prisnivån i Stockholm överlag är den högsta i landet. Problemet är då att hitta rätt fönsterfirma. Med så många aktörer finns det ju tyvärr en del rötägg. På en mindre ort lär sig ”alla” snabbt vilka som är bra och vilka som är dåliga, medan det i Stockholm är enklare att gömma sig i mängden.

Många börjar nog med att använda sig av sitt sociala nätverk, det vill säga vänner och bekanta. Man kanske frågar lite förstrött på Facebook om någon känner till en bra fönsterfirma i Stockholm. Säkerligen kommer man att få många olika svar, och har man tur så kan flera av ens vänner här rekommendera samma firma, som de alla är nöjda med. Men vanligtvis kommer man att få motstridiga uppgifter, och är tillbaka på ruta ett.

 

Sök på nätet

För att ta reda på vilka fönsterfirmor som finns i Stockholmsområdet kan man använda sig av olika onlinetjänster, där man kan söka på olika typer av arbeten och filtrera resultaten geografiskt. Här slås man då genast av att det finns en väldigt massa fönsterfirmor i Stockholm. Man kan dock på det viset snabbt hitta en mängd företag att titta närmare på. Det är också inte alltid så att de firmor som fått enbart femmor i betyg är de bästa – antalet personer som betygsätter och lämnar omdömen är i allmänhet lågt, och många har inga omdömen alls. Att i stället snabbt kolla alla hemsidor tar inte mycket tid; flera kommer man att kunna avfärda direkt.

Men det kommer ändå att finnas många olika alternativ kvar. Antalet fönsterfirmor i Stockholm är som sagt mycket stort. Det man då gör är att kolla in referenser, ser efter vilka omdömen de fått på nätet, och så vidare. Detta kräver en hel del arbete, men är tyvärr nödvändigt om man vill få så bra resultat som möjligt. Det gäller att få ner antalet kandidater till en hanterbar nivå, som man sedan begär offerter från. Sedan är det bara att välja och vraka, och det skadar definitivt inte att försiktigt påpeka att man begärt in offerter från andra fönsterfirmor. Lite konkurrens har ingen dött av, och det är trots allt den största fördelen med att leta fönsterfirmor i Stockholm: den stora konkurrensen.